Scrisoare publică de apreciere la adresa Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Adventista de Ziua a saptea din România doreste sa îsi exprime aprecierea fasa de initiativa Bisericii Ortodoxe Române de a reveni la ordonarea corecta a zilelor saptamânii, în calendarul ortodox pentru anul 2011, începând cu duminica, prima zi a saptamânii, si terminând cu sâmbata, cea de-a saptea zi a saptamânii, în conformitate cu Sfânta Scriptura.

Aprecierea derivă mai ales din faptul că Biserica Ortodoxă Română are o influență importantă asupra credincioșilor și asupra practicilor și convingerilor religioase.

Până acum, din nefericire, persoanele care nu cunoșteau suficient Sfânta Scriptură considerau pe nedrept ziua de luni ca fiind prima zi a săptămânii și confundau ziua de duminică (prima zi) cu ziua de odihnă (a șaptea) stabilită de Dumnezeu în cadrul celor Zece Porunci.

Noi vedem în acest act de reparație o împlinire a îndemnului menționat chiar la începutul celei de-a patra porunci a Decalogului (Exod/Ieșirea capitolul 20, versetele 8-11) de a ne aduce aminte și de a identifica în mod corect cea de-a șaptea zi ca fiind sâmbăta, ziua de odihnă binecuvântată, sfințită și închinată lui Dumnezeu în conformitate cu Sfânta Scriptură.

În același timp, chiar dacă am dorit să ne exprimăm public aprecierea pentru acest gest curajos, dar responsabil de respectare a corectitudinii ordinii zilelor săptămânii în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în conformitate cu Sfânta Scriptură, și chiar dacă noi nu putem identifica o poruncă scripturistică de a schimba ziua de odihnă poruncită de Dumnezeu, respectăm autonomia, dorința și tradiția Bisericii Ortodoxe și a enoriașilor acesteia, dar și a altor biserici, de a respecta ca zi de sărbătoare și de odihnă duminica (ziua învierii Mântuitorului), în loc de sâmbătă (ziua de odihnă prevăzută în cele Zece Porunci).

Pentru informații suplimentare: Nelu Burcea, Director Departamentul de Comunicare, Mobil: 0742 106 221, Fax: 021 269 0340, E-mail: neluburcea (@) adventist.ro

Bookmark the permalink.

Comments are closed.