Deschidere librărie ”Sola Scriptura” Galați.

 

Luni, 30 ianuarie 2012, ora 11, a avut loc un eveniment mult aștepat în Galati – deschiderea oficială a librăriei ”Sola Scriptura”. Nu cunosc frământările și preocupările care au avut loc pentru acest obiectiv inainte de a primi în responsbilitate coordonarea ”Sola Scriptura” la nivel de județ, dar sunt ferm convins că Dumnezeu a condus această lucrare încă de la începutul ei și nu doar până  în prezent, ci o va face și în viitor.

Din perspectiva noastră, încă de la preluarea districtului Galați Betania, nu puteam accepta ideea ca, într-un oraș atât de mare și cu atâta bogăție culturală cum este Galațiul, să nu existe, în afară de cele două biserici existente deja, nici o instituție publică patronată de Biserica Adventistă.

Așadar, pe lângă obiectivul de a avea o școală pentru ciclul primar și gimnazial, precum și un post de radio, am considerat o mare necesitate și deschiderea unei librării creștine. Realizarea acestui obiectiv a fost posibilă, fără a considera aceasta un merit, datorită rugăciunilor înălțate în mod sistematic de către frățietatea adventistă gălățeană, precum și dispoziției de a asculta vocea Duhului Sfant în alegerea spațiului potrivit. Pe măsură ce ne rugam și căutam un loc de desfășurare, simțeam că Dumnezeu va face ceva în acest sens deoarece am început să primim propuneri pentru diferite locații, unele îndrăznețe, solicitante din punct de vedere financiar, altele nepotrivite ca zonă sau spațiu, propuneri ce arătau că Duhul lui Dumnezeu a motivat bisericile în interesul pentru acest obiectiv.

Locația actuală a câștigat teren în fața celorlalte oferte, atât din punct de vedere financiar (costul chiriei lunare) cât și ca zonă geografică și spațiu. Proprietarul clădirii a fost câștigat de ideea de a găzdui o librărie creștină în spatiul disponibil și astfel negocierile au decurs în favoarea lucrării lui Dumnezeu. Cu sprijinul celor două biserici din Galați, implicate în mod egal în susținerea acestei lucrări, am achitat chiria pe un an, anticipat, iar Conferința Moldova ne-a sprijinit în amenajarea spațiului precum și cu dotările necesare. Pe viitor avem promisiuni de sustinere și de la celelalte biserici din județ, prin colegii noștri pastori, care s-au arătat deschiși acestei lucrări și ne-au susținut, atât în rugăciune cât și moral.

De la 1 noiembrie 2011, librăria a început să funcționeze, iar pe 30 ianuarie 2012, în prezența mai multor personalități, atât din conducerea Bisericii Adventiste, cât și din instituțiile locale, a avut loc inaugurarea. Dincolo de ceea ce pot face niște oameni, ne bazăm în totalitate pe Bunul Dumnezeu pentru continuarea lucrării în această parte de țară. Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat cu multă dăruire în această lucrare până acum!

(Articol solicitat pentru buletinul informativ al departamentului ”Activitatea Laică”  al Uniunii Române)

Eugen Chirilianu

Bookmark the permalink.

Comments are closed.